Frittata s ovčím sýrem

Suroviny na 4 porce:

● 300 g nových brambor (na nudličky) ● čerstvě mletý pepř

● dle chuti sůl

● 250 g špenátových listů

● 300 g drcených rajčat z konzervy ● 2 lž. másla

● 1 stroužek česneku (nakrájený na tenké plátky)

● ½ lžičky uzené mleté papriky ● 4 celá vejce

● 50 g sýru feta

Postup:

1. Brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, asi 10–15 minut. Špenát opereme ve studené vodě a dáme okapat. Vodu z uvařených brambor slijeme přes špenát, aby zavadl.

2. Vymačkáme z něj vodu, osolíme, opepříme, smí cháme s rajčaty, česnekem, uzenou paprikou, vejci a sýrem. Rozpálíme pánev, vyskládáme do ní brambory, navrch směs, poklademe máslem a zapékáme v troubě na 200 °C asi 20 min.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...