Galetka s jablky a lískovými oříšky

Koláč s křehkého těsta s přehnutými okraji je vynikajícím moučníkem. Naservírujte si ho k odpolednímu čaji.

Suroviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 100 g hladké mouky – 80 g špaldové mouky – špetka soli – 2 balení skořicového cukru – 100 g másla – 120 ml vody – 1 vejce – pečicí papír

Na náplň – 10 g másla – 3 jablka – 2 lžíce medu – 50 g mletých lískových ořechů – ½ lžičky skořice

Postup

1. Promíchejte obě mouky, skořicový cukr a sůl. Přidejte povolené máslo a po troškách přilévejte vodu a vypracujte těsto. Nechte jej v lednici 30 minut odpočinout. Pak jej vyválejte a přeneste na plech s pečicím papírem.

2. Jablka pokrájejte na tenké plátky a vyskládejte do kruhu těsta. Okraje nechte volné. Rozpuštěné máslo smíchejte s medem, ořechy a skořicí. Směs nalijte na jablka. Okraje přehněte a potřete rozšlehaným vejcem.

3. Pečte při 180 ºC asi 45 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...