Moje chvilka pohody

Galetka s jablky a lískovými oříšky

Koláč s křehkého těsta s přehnutými okraji je vynikajícím moučníkem. Naservírujte si ho k odpolednímu čaji.

Suroviny

Na těsto - 100 g hladké mouky - 80 g špaldové mouky - špetka soli - 2 balení skořicového cukru - 100 g másla - 120 ml vody - 1 vejce - pečicí papír

Na náplň - 10 g másla - 3 jablka - 2 lžíce medu - 50 g mletých lískových ořechů - ½ lžičky skořice

Postup

1. Promíchejte obě mouky, skořicový cukr a sůl. Přidejte povolené máslo a po troškách přilévejte vodu a vypracujte těsto. Nechte jej v lednici 30 minut odpočinout. Pak jej vyválejte a přeneste na plech s pečicím papírem.

2. Jablka pokrájejte na tenké plátky a vyskládejte do kruhu těsta. Okraje nechte volné. Rozpuštěné máslo smíchejte s medem, ořechy a skořicí. Směs nalijte na jablka. Okraje přehněte a potřete rozšlehaným vejcem.

3. Pečte při 180 ºC asi 45 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden