Gazpacho

Když se řekne studená polévka, nejspíš se vám jako první vybaví tahle španělská zeleninová specialita. Základem je čerstvá zelenina, především chutná, pěkně vyzrálá rajčata.

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

600 g rajčat, 2 šalotky, 2 papriky, 3 stroužky česneku, 1 salátovou okurku, 3 lžíce olivového oleje, 100 ml suchého červeného vína, 2 lžíce červeného vinného octa, pár kapek worcesterské omáčky, sůl, mletý pepř, cukr, čerstvou bazalku, petrželku nebo bylinky na ozdobu

Postup:

  1. Rajčata na povrchu lehce nařízněte do kříže a vložte na 1–2 minuty do vařící vody. Pak je vyjměte, oloupejte a nakrájejte na drobno. Papriky zbavte jadřinců a nakrájejte nadrobno, česnek a šalotku oloupejte a nakrájejte také nadrobno. Společně s rajčaty vše rozmixujte nahrubo.
  2. Okurku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Společně s olejem, vínem, vinným octem a worchesterem přidejte k rozmixované zelenině a znovu mixujte dohladka. Dosolte, opepřete a oslaďte.
  3. Polévku přelijte nejlépe do skleněné mísy nebo džbánu, zakryjte ji a dejte vychladit do ledničky. Podávejte s opečeným i kousky chleba nebo krutony. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...