Hovězí roláda plněná višněmi

Sladce trpké višně se postarají o pikantní chuť masa a také o to, že roláda bude pěkně šťavnatá.

Potřebujete:

800 g hovězího pupku, 300 g sušených neslazených višní, 2 lžíce maizeny, 300 ml červeného vína, 1 velkou cibuli, snítku rozmarýnu, olej, sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Pupek odblaňte, lehce naklepejte, osolte, opepřete a posypejte rozemnutým rozmarýnem.

2. V kastrolku ohřejte víno, přidejte rozmarýnu a sušené višně. Nechte pomalu táhnout tak dlouho, dokud višně nenasají tekutinu a nezměknou. Poté přidejte v trošce vody rozpuštěnou maizenu a zahustěte jí višňovou náplň.

3. Náplní potřete plát masa, roládu opatrně stočte a svažte kuchyňským provázkem. Na pánvi na oleji roládu opečte tak, aby se zatáhla. Na pánvi opečte na plátky nakrájenou cibuli. Když je zlatavá, vložte ji do pekáče k roládě. Přilijte 150 ml vody a roládu pečte při 180 °C v předem vyhřáté troubě asi hodinu a půl. Během pečení ji často přelévejte výpekem a podle potřeby podlévejte.

Podávejte s bramborovým knedlíkem.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...