Hovězí žebírka na asijský způsob

Patří mezi asijské pochoutky, které si podle našeho receptu můžete snadno připravit i vy.

Ingredience: 1500 g krátkých hovězích žeber, 400 ml hovězího vývaru, listy bok choy, 4 jarní cibulky, mořská sůl, černý pepř, 3 cm čerstvého zázvoru, 100 ml sladké indonéské sójové omáčky, 3 lžíce sójové omáčky, 150 ml pomerančové šťávy, 1 citron, 2 limetky, 4 hvězdičky badyánu, rýžové nudle, sezamové semínko

Postup: Žebra nasolíme, opepříme a na rozpálené pánvi je opečeme. Ve velké míse smícháme omáčku z jemně nastrouhaného zázvoru, badyánu, pomerančové šťávy a sójové omáčky. Žebra vložíme do hrnce, přilijeme omáčkou a vývarem, zakryjeme a mírně vaříme asi tak 2 hodiny, odkrytá vaříme ještě 20 minut.

Také vás může zajímat ...

Podáváme s rýžovými nudlemi uvařenými podle návodu, smíchané s koriandrem, sezamovými semínky a sezamovým olejem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...