Hrušky vařené ve víně

Potřebujete:

5 tvrdých hrušek, 250 ml červeného vína, 5 lžic čerstvé citronové šťávy, 4 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce sušených brusinek, 4 hřebíčky, 1 badyán, 1 vanilkový lusk,

Postup:

  1. Hrušky oloupejte. U bubáku je seřízněte tak, aby stály. Postavte je do vyššího úzkého hrnce a přelijte směsí citronové šťávy a vína a posypejte cukrem. Do hrnce pak vložte koření, rozinky a brusinky.
  2. Víno přiveďte k varu a nechte je 15 minut probublávat. Nakonec hrušky položte a několikrát obraťte tak, aby celé získaly červenou barvu.
  3. Hotové hrušky podávejte s rozinkami a brusinkami z vývaru, můžete je také polít rozpuštěnou čokoládou nebo doplnit vanilkovou zmrzlinou..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...