Jahodové vafle s jogurtem

Suroviny na 4 porce:

220 g polohrubé mouky

Také vás může zajímat ...

1 sáček prášku do pečiva

2 lžičky krupicového cukru

špetka soli

300 ml mléka

2–3 vejce

2 lžíce rozpuštěného másla máslo nebo olej na potření plotýnek vaflovače

moučkový cukr na posypání

Na omáčku:

500 g krájených mražených jahod

100 g krupicového nebo vanilinového cukru

čerstvá šťáva z ½ pomeranče

Na medový jogurt:

500 ml tučnějšího bílého jogurtu

nastrouhaná kůra z 1 pomeranče

1–2 lžíce lesního medu

Postup:

Do kastrůlku dáme jahody, cukr a pomerančovou šťávu. Přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a vaříme 1–2 minuty. Pak odklopíme a pár minut povaříme na co nejmenším plameni, dokud šťáva nezhoustne. Upečeme vafle. Mouku, prášek do pečiva, cukr a špetku soli smícháme v misce. V mléku rozšleháme vejce a máslo, vlijeme k mouce a zpracujeme v hladké těsto. Necháme ho 20 minut odpočívat.

Pak rozehřejeme vaflovač a plotýnky potřeme tukem. Vlijeme těsto, uzavřeme a pečme dozlatova. Hotové vafle pocukrujeme a přepůlíme. Jogurt smícháme s pomerančovou kůrou a medem. Ochucený jogurt servírujeme na talíři s vrstvou jahod, navrch dáme vafli.

Extra tip: Místo ochuceného jogurtu (nebo i společně) můžeme použít i oblíbenou zmrzlinu.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...