Jatýrka na sádle a víně

Pokrm, který není příliš náročný a pro milovníky jater je přímo lahůdkou. Tak to přesně platí o játrových nudličkách inspirovaných receptem Jiřího Štěpničky.

Ingredience: 500 g jater, 4 lžíce sádla, 3 dl žlutého vína, 1 lžíce sójové omáčky, 1 naběračka silného masového vývaru, 1 lžička cukru, 1 lžička škrobu, 2 stroužky česneku, několik kapek octa

Také vás může zajímat ...

Postup: Omytá játra osušíme, nakrájíme na menší kusy, dáme je do misky, zalijeme je žlutým vínem a necháme je 30 minut marinovat. Játra osušíme a orestujeme je v rozpáleném sádle. Přidáme sójovou omáčku, vývar, promícháme. Na závěr zahustíme škrobem, který předem namočíme do trochy vody, a dobře promícháme.

Dochutíme cukrem, octem, prolisovaným česnekem, ještě necháme mírně uležet a máme hotovo.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...