Jedinečné okurkové ratatouille

Někdo podává ratatouille jako přílohu, někdo si jej vychutnává jako hlavní jídlo a nejlépe s dipem. Obě varianty jsou ale vynikající.

Ingredience

3 mladé salátové okurky, 1 světlá paprika, 2 rajčata, 1 větší cibule, 500 g brambor, 2 stroužky česneku, 3 až 4 lžíce slunečnicového oleje, ½ lžičky sušené bazalky, ½ lžičky sladké papriky, pepř a sůl podle chuti

Postup

Také vás může zajímat ...

Cibuli nakrájíme na půlkruhy, brambory oloupeme, nakrájíme na velmi tenké plátky a osmahneme je na oleji. Pak přidáme rajčata a papriku na kousky a na chvilku pánev přiklopíme. Oloupeme okurky, nakrájíme je na kolečka a přidáme je do pánve krátce před tím, než budou brambory hotové. Přidáme prolisovaný česnek, koření a osolíme.

Zelenina v ratatouille by měla být příjemně křupavá.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...