Kachna pečená nadivoko

Suroviny na 4 porce:

1 divoká kachna

Také vás může zajímat ...

10 dkg slaniny máslo

sůl

2 cibule

3 kuličky pepře

3 kuličky nového koření

1 bobkový list

2 kuličky jalovčiny

1 lžíce oleje

2 pomeranče

jíška

Postup:

Kachnu protáhneme slaninou, osolíme zvenku i zevnitř a dovnitř vložíme 1 celou oloupanou cibuli a kousek slaniny. Vložíme na pekáč prsíčky dolů, přidáme 1 pokrájenou cibuli a lžíci oleje. Přidáme kuličky černého pepře, jalovce a nového koření, bobkový list, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou a poléváme výpekem.

Ke konci dušení přidáme podle chuti máslo.

Když je kachna měkká, můžeme sundat víko pekáče a krátce ze všech stran kachnu ogrilovat. Musíme dávat pozor, aby se máslo nepřipálilo, a proto včas podléváme vodu. Měkkou kachnu vyjmeme, do výpeku přidáme štávu z 1 pomeranče a necháme vydusit na tuk, zahustíme jíškou a krátce povaříme. Podáváme klasicky s červeným zelím a bramborovými knedlíky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...