Moje sladké tajemství

Kachna pečená velmi pomalu

Suroviny:


  • 1 kachna o váze cca 2 kg

  • 3 lžičky celého kmínu

  • několik lžic medu

  • sůl


Postup:

Troubu předehřejeme na 90 °C (horní i spodní ohřev). Kachnu důkladně opláchneme a ještě důkladněji osušíme, pak ji zbavíme přebytečného sádla (to si můžeme nakrájet a vyškvařit na další lahůdkové recepty).

Se stejnou pečlivostí ji celou potřeme jemnou solí, nezapomeneme na záhyby u křídel a stehen a také na vnitřek břišní dutiny. Pak ji posypeme kmínem a vložíme do pekáče.  Teď už jen podlít trochou vody a vložit do trouby, kde kachnu ponecháme 7 hodin.

Po této době se na kachnu znovu podíváme. Nebude upečená, bude mít nažloutlou barvu a bude vypadat spíš uvařená. Pekáč přiklopíme, teplotu trouby zvýšíme na 120 °C a kachnu takto pečeme ještě 6 hodin. Nic dalšího s ní neděláme.

Po uplynutí této doby pekáč odklopíme, kachnu důkladně potřeme medem a necháme dopéct dozlatova – díky medu to půjde rychle.



  • 4 – 6 porcí

  • snadné

  • přes noc (cca 13 hodin)


 

TIP:

Ke konci pečení můžeme na chvilku troubu přepnout i na gril, aby byla kůžička opravdu super křupavá. Při tomto způsobu přípravy je maso kachny neuvěřitelně vláčné a šťavnaté a ta práce opravdu stojí za to.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden