Kachna pečená velmi pomalu

Suroviny:

  • 1 kachna o váze cca 2 kg
  • 3 lžičky celého kmínu
  • několik lžic medu
  • sůl

Postup:

Troubu předehřejeme na 90 °C (horní i spodní ohřev). Kachnu důkladně opláchneme a ještě důkladněji osušíme, pak ji zbavíme přebytečného sádla (to si můžeme nakrájet a vyškvařit na další lahůdkové recepty).

Se stejnou pečlivostí ji celou potřeme jemnou solí, nezapomeneme na záhyby u křídel a stehen a také na vnitřek břišní dutiny. Pak ji posypeme kmínem a vložíme do pekáče. Teď už jen podlít trochou vody a vložit do trouby, kde kachnu ponecháme 7 hodin.

Po této době se na kachnu znovu podíváme. Nebude upečená, bude mít nažloutlou barvu a bude vypadat spíš uvařená. Pekáč přiklopíme, teplotu trouby zvýšíme na 120 °C a kachnu takto pečeme ještě 6 hodin. Nic dalšího s ní neděláme.

Po uplynutí této doby pekáč odklopíme, kachnu důkladně potřeme medem a necháme dopéct dozlatova – díky medu to půjde rychle.

  • 4 – 6 porcí
  • snadné
  • přes noc (cca 13 hodin)

TIP:

Ke konci pečení můžeme na chvilku troubu přepnout i na gril, aby byla kůžička opravdu super křupavá. Při tomto způsobu přípravy je maso kachny neuvěřitelně vláčné a šťavnaté a ta práce opravdu stojí za to.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama