Králík s karamelizovanou šalotkou

Tak toto už je vyšší gastronomická, ale věřte, že to rozhodně zvládnete i vy.

Také vás může zajímat ...

Postup: Králíka omyjeme, osušíme, odblaníme a naporcujeme.Jednotlivé porce osolíme a obalíme v mouce. V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej a vložíme omoučněné králičí porce. Osmahneme je z obou stran dohněda. Maso a slaninu vyjmeme.Do tuku přidáme šalotky nakrájené na tenká kolečka, česnek na plátky, cukr, mírně osolíme a necháme zlehka zkaramelizovat.

Šalotky zalijeme vínem, přidáme všechno koření, bylinky, marmeládu, vypečenou slaninu a porce králíka. Necháme na mírném ohni chvíli pohromadě, aby se chutě propojily. Několikrát mírně promícháme. Kastrol poté přiklopíme a dáme králíka pozvolna péct při 150 °C zhruba na 90 minut.

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...