Křupavé houskové mističky

Tato netradiční lahůdka je hotová během pár minut a zasytí na dlouhou dobu.

Ingredience: 4 housky, 4 plátky šunky, 4 vejce, sýr, čerstvá petrželka

Postup: Předehřejte si troubu na 180°C. Nejdříve odřízněte vršky z housek a dejte je stranou. Nožem si naznačte kruh, kus od kraje housky a poté vydlabejte vnitřek.

Vyložte housku plátkem šunky (použijte jeden celý kus, aby vám pak nevyteklo vajíčko a nenasákla se jím celá houska).

Rozklepněte dovnitř vejce, zasypejte dvěma lžícemi strouhaného sýra a trochou petržele. Housku zakryjte odříznutým vrškem a celou ji zabalte do alobalu. Stejně si připravte i ostatní. Následně je pečte v troubě asi 10 až 15 minut.

Po 10 minutách je zkontrolujte: v tu dobu by měly být žloutky ještě celkem tekuté, po 15 minutách pečení budou akorát. Vyndejte housky z trouby, vybalte a ihned podávejte.

Pokud chcete, můžete také posypat nastrouhaným sýrem, který se na teplé pochoutce krásně rozteče. Fantazii se zde meze rozhodně nekladou a recept můžete ozvláštnit, jak chcete.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...