Kulajda se žampiony

Sytá a hustá polévka s krajícem domácího chleba z fleku nahradí i hlavní jídlo.

Suroviny na 4 porce

– 6 brambor – 200 g zakysané smetany – 150 g žampionů – 2 vejce – 2 oloupaná vejce natvrdo – 2 lžíce octa – 2 bobkové listy – 1 stroužek česneku – špetka kmínu – 3 kuličky nového koření – 50 g nasekaného čerstvého kopru – 1 lžíce hladké mouky – sůl, pepř

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky. Žampiony očistěte a nakrájejte na kousky. Pak oboje povařte v osolené vodě, do které přidáte bobkový list, nové koření, sůl, pepř a kmín.

2. Až brambory změknou, přidejte do vody zakysanou smetanou smíchanou s hladkou moukou. Za stálého míchání krátce povařte. Nakonec přidejte prolisovaný česnek.

3. Podle chuti okyselte octem a přidejte nasekaný kopr. Nakonec do polévky rozklepněte vejce a povařte ještě asi dvě minuty.

4. Polévku naservírujte do misek, ozdobte natvrdo uvařených vejcem rozkrojeným na půlky nebo měsíčky a koprem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...