Kuskus se sušenými rajčaty

S kuskusem není skoro žádná práce. I přesto si na něm všichni určitě pochutnáte.

Ingredience: 1 hrnek suchého kuskusu, 6–8 sušených rajčat naložených v oleji, 100 g fety, čerstvé bylinky podle chuti, panenský olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř, citronová šťáva

Postup: Kuskus nasypejte do mísy nebo kastrolu a zalijte dvěma hrnky vroucí osolené vody. Lehce načechrejte pomocí vidličky, přiklopte pokličkou a nechte asi čtvrt hodiny odstát.

Veškerá voda se do něj vsákne, takže s ním už nic jiného dělat nemusíte.

Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky a fetu na kostičky. Vmíchejte do kuskusu, zakápněte trochou olivového oleje, dochuťte solí a pepřem a zasypejte bylinkami podle chuti a dostupnosti.

Kuskus můžete také použít i jako přílohu k přírodnímu plátku z krůtího nebo kuřecího masa. Zkusit však můžete i jeho sladkou variantu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama