Moje sladké tajemství

Maková zmrzlina

Suroviny:  6 žloutků  600 ml smetany ke šlehání  50 g umletého máku  50 g celého máku  150 g cukru krupice

Postup:  Do hrnce vlijeme smetanu, do které přimícháme mák. Dáme na plotýnku a přivedeme k varu.

Stále mícháme a ihned po dosažení varu stáhneme z tepla.  Žloutky a cukr umixujeme, až vznikne lehká, světle žlutá směs, do které postupně vmixujeme makovou smetanu, vřelou, právě staženou z plotny. Vymícháme hladký krém, který necháme vychladit.

 Kdo má zmrzlinovač, tak makovou směs nalije do něj a nechá míchat a mrazit do té správné, krémové konzistence. Kdo ho nemá, nalijeme směs do krabičky a nechá zamrazit v mrazáku. Tvorbě ledových krystalků maličko zabráníme, když co dvacet minut krabičku vyndáme a zprudka zmrzlinu promícháme nebo prošleháte metličkou.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden