Můj kousek štěstí

Medová kachna

Příprava: 80 minut, Náročnost: 1, Cena: 26 Kč

Kachna na medu patří mezi staročeské recepty, které nikdy nezevšední.

Suroviny pro 6 osob:


  • 1 kachna

  • 3 lžíce medu

  • ½ lžičky mletého zázvoru

  • ¼ lžičky drceného kmínu

  • 2 lžíce stolního vína

  • 2 lžíce sojové omáčky

  • lžička sezamových semínek

  • špetka skořice

  • sůl


Postup:

  1. Očištěnou kachnu osolíme, podlijeme vodou a pečeme v troubě asi hodinu.

  2. Smícháme sojovou omáčku, víno, zázvor, kmín a skořici. Přikryjeme poklicí či alobalem a pečeme. Musíme však podlévat.

  3. Krátce před dopečením přidáme tekutý med, posypeme semínky a dopékáme za stálého přelívání šťávou z pekáčku. Pečenou kachnu na medu se doporučuje podávat s rýží..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden