Moje chvilka pohody

Muffiny s bylinkami

Slané dýňové muffiny s bylinkami a feta sýrem vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Jistě si je zamilujete.

Suroviny na 12 kusů - 250 g dýně Hokaido - 2 lžíce olivového oleje - sůl, pepř - hrst nasekaných špenátových listů - 2 lžíce nasekané bazalky - 3 lžíce dýňových semínek - 100 g kozího sýra - 20 g parmezánu - 2 vejce - 1 lžíce rajského protlaku - 180 ml mléka - 260 g celozrnné mouky - ½ balení prášku do pečiva

Postup

1. Dýni nakrájejte na díly a odstraňte semena. Dejte ji na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte péct do trouby při 200 °C na 20 minut.

2. Upečenou dýni nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Přidejte špenát, bazalku, dýňová semínka, kozí sýr, parmezán a protlak a promíchejte. Přidejte prošlehaná vajíčka s mlékem a zamíchejte. Nakonec vmíchejte mouku a prášek do pečiva.

3. Těstem naplňte vymazané formičky na muffiny asi do výšky dvou třetin. Dejte péct na zhruba 20 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden