Moje sladké tajemství

Nadívaná králičí stehna

Suroviny:  50 g másla  malá hrst hladkolisté petrželky a malá hrst nasekaných listů estragonu  1 malý stroužek česneku  jemně nastrouhaná kůra z ½ citronu  2 králičí stehna  10 plátků pancetty  vařené brambory k podávání Na hořčičnou omáčku:  3 lžíce husté zakysané smetany  1 lžíce dijonské hořčice  1 lžíce hrubozrnné hořčice  citronová šťáva  sůl

Postup: Máslo promícháme s bylinkami, česnekem a citronovou kůrou a rozdělíme ho na poloviny.

Každou zabalíme do potravinářské fólie, aby bylo máslo zformované do válečku, a dáme ztuhnout do chladničky. Králičí stehna vykostíme – malým nožem kolem dokola odřízneme maso co nejtěsněji u stehenní kosti a kost vytrhneme ven.

Do vzniklých otvorů vložíme válečky másla. Každé stehno omotáme 5 plátky připravené pancetty. Troubu předehřejeme na 220 °C. Stehna dáme do pekáče a pečeme je 30–45 minut. Vyndáme z trouby a po 5 minutách nakrájíme na plátky.

Smetanu smícháme s oběma hořčicemi, zahřejeme ji a necháme zhoustnout. Ochutíme citronovou šťávou, případně osolíme. Plátky masa přelijeme omáčkou a podáváme s vařeným bramborami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden