Nadýchaný čokoládový moučník

Milujete čokoládu? Pak rozhodně vyzkoušejte tento recept na vynikající, avšak nijak pracný, čokoládovo-kakaový dort.

Suroviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 200 g kvalitní hořké čokolády – 250 g másla – 1 lžíce instantní kávy – 170 g hladké mouky – 1 lžička prášku do pečiva – špetka jedlé sody – 200 g tmavého třtinového cukru – 200 g pískového cukru – 25 g holandského kakaa – 3 vejce – 70 ml podmáslí – strouhaná čokoláda na ozdobu – pečicí papír

Na krém – 200 g kvalitní hořké čokolády – 280 ml smetany ke šlehání – 2 lžíce tmavého třtinového cukru

Postup

1. Rozlámanou čokoládu dejte do kastrůlku. Přidejte máslo a kávu rozpuštěnou ve 120 ml vroucí vody, a prohřívejte, dokud se čokoláda a máslo nerozpustí. V míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, oba cukry a kakao. V jiné misce prošlehejte vejce s podmáslím.

2. Rozpuštěnou čokoládu a vaječnou směs promíchejte s moukou, aby vzniklo hladké těsto, které vlijte do dortové formy vystlané pečicím papírem. Pečte při 160 °C 80 až 90 minut.

3. Vychladlý korpus podélně rozřízněte na tři díly. Čokoládu na polevu rozlámejte do misky. V kastrůlku zahřejte smetanu s cukrem k bodu varu, přelijte přes čokoládu a promíchejte dohladka. Trochou polevy spojte díly korpusu, zbytkem dort přelijte a po stranách polevu uhlaďte stěrkou.

4. Ozdobte nastrouhanou čokoládou a dejte zatuhnout do lednice alespoň na 6 hodin.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...