Nadýchaný perník

Medový perník říznutý rumem je báječným dezertem, kterým završíte rodinný nedělní oběd.

Suroviny – 350 g hladké mouky – 220 g pískového cukru – 300 ml mléka – 1 vejce – 2 lžíce kypřícího prášku do perníku – 1 lžička skořice – 80 ml slunečnicového oleje – 40 g kakaa – 80 g vlašských ořechů – 1 lžíce medu – 3 lžíce rumu – 100 g rozinek – pečicí papír

Také vás může zajímat ...

Postup

1. V míse promíchejte mouku, kypřící prášek, skořici, kakao a cukr. Poté přidejte olej, vejce a část mléka a promixujte na lehké otáčky. Pak vlijte rum, med a zbylé mléko a důkladně promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte rozinky a nasekané vlašské ořechy.

2. Těsto nalijte do zapékací formy vystlané pečicím papírem a pečte asi 60 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.

3. Perník nechte vychladnout a pak nakrájejte a podávejte posypaný ořechy.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...