Nahý dort s jahodami

Suroviny:

  • Na korpus:
  • 5 vajec
  • 5 lžic horké vody
  • 300 g cukru krupice
  • 270 g polohrubé mouky
  • 30 g kakaa
  • ½ sáčku kypřícího prášku
  • Na krém:
  • 500g polotučného tvarohu
  • 400 ml 30 % smetany
  • 1 vanilkový pudink
  • 8 lžic cukru moučka
  • 250 g čerstvých jahodami

Postup:

Troubu rozehřejeme na 170 stupňů. Vejce vyšleháme s cukrem a horkou vodou. Pak do základu zlehka vmícháme směs mouky, kakaa a kypřicího prášku. Těsto nalejeme do formy o průměru 22 cm a korpus pečeme 45 až 50 minut. Když vychladne, dvakrát ho prokrojíme. Do mísy dáme smetanu, tvaroh, cukr i pudinkový prášek a krém krátce zašleháme ručním šlehačem.

Poté jím promažeme každé patro, které nezapomeneme doplnit pokrájenými jahodami.

Dozdobíme povrch dortu jahodami, nebo i jiným ovocem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...