Moje sladké tajemství

Nahý dort s jahodami

Suroviny:


  • Na korpus:

  •  5 vajec

  • 5 lžic horké vody

  • 300 g cukru krupice

  • 270 g polohrubé mouky

  • 30 g kakaa

  • ½ sáčku kypřícího prášku

  • Na krém:

  • 500g polotučného tvarohu

  • 400 ml 30 % smetany

  • 1 vanilkový pudink

  • 8 lžic cukru moučka

  • 250 g čerstvých jahodami


Postup:

Troubu rozehřejeme na 170 stupňů. Vejce vyšleháme s cukrem a horkou vodou. Pak do základu zlehka vmícháme směs mouky, kakaa a kypřicího prášku.
Těsto nalejeme do formy o průměru 22 cm a korpus pečeme 45 až 50 minut. Když vychladne, dvakrát ho prokrojíme.
Do mísy dáme smetanu, tvaroh, cukr i pudinkový prášek a krém krátce zašleháme ručním šlehačem. Poté jím promažeme každé patro, které nezapomeneme doplnit pokrájenými jahodami. Dozdobíme povrch dortu jahodami, nebo i jiným ovocem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden