Moje sladké tajemství

Nejvláčnější ovocný koláč s drobenkou

Suroviny:  1 vejce  1 hrnek cukru krupice  200 ml zakysané smetany  1 prášek do pečiva  1 hrnek polohrubé mouky  1 banán  700 g rybízu (mohou být i meruňky, rybíz, třešně, letní jablka...) Na drobenku:  6 lžic hrubé mouky + na vysypání formy  4 lžíce cukru krupice  1 balení vanilinového cukru  100 g másla + na vymazání formy

Postup: Troubu předehřejeme na 180°C. Suroviny na drobenku propracujeme prsty. Kulatou formu o průměru asi 28 cm nebo plech s vyššími okraji vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V míse utřeme vejce s cukrem do světla, vmícháme smetanu, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme.

Těsto roztáhneme po celé formě, poklademe je rovnoměrně ovocem – banánem a rybízem – a nakonec na ně rozprostřeme drobenku. Vložíme do trouby a pečeme 25–30 minut, až drobenka zezlátne a bude křupavá (pokud použijeme ovoce s větším obsahem vody, pečeme koláč o 5 minut déle).

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden