Nejvláčnější ovocný koláč s drobenkou

Suroviny:  1 vejce  1 hrnek cukru krupice  200 ml zakysané smetany  1 prášek do pečiva  1 hrnek polohrubé mouky  1 banán  700 g rybízu (mohou být i meruňky, rybíz, třešně, letní jablka…) Na drobenku:  6 lžic hrubé mouky + na vysypání formy  4 lžíce cukru krupice  1 balení vanilinového cukru  100 g másla + na vymazání formy

Postup: Troubu předehřejeme na 180°C. Suroviny na drobenku propracujeme prsty. Kulatou formu o průměru asi 28 cm nebo plech s vyššími okraji vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V míse utřeme vejce s cukrem do světla, vmícháme smetanu, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme.

Těsto roztáhneme po celé formě, poklademe je rovnoměrně ovocem – banánem a rybízem – a nakonec na ně rozprostřeme drobenku. Vložíme do trouby a pečeme 25–30 minut, až drobenka zezlátne a bude křupavá (pokud použijeme ovoce s větším obsahem vody, pečeme koláč o 5 minut déle).

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama