Pečená uzená krkovice s omáčkou

Vylepšená klasika, s tradičními ingrediencemi.

Ingredience: 1,5 kg uzené krkovice, 1 mrkev, 1 petržel, sádlo, 1 cibule, hrstička rozinek, miska mandlí, miska sušených švestek, 100 ml slivovice, 150 ml omáčky demi glace, perník, 2 lžíce povidel, sůl, pepř

Postup: Uzenou krkovici mírně podlijeme, přidáme trochu sádla a dáme péct asi tak na 40 až 50 minut. Cibulku nakrájíme najemno, dáme na sádlo z pečené krkovice do hrnce usmažit dozlatova, přidáme rozinky, mandle, sušené švestky a opékáme. Po chvíli přidáme slivovici a zapálíme. Flambováním necháme vypařit alkohol.

Tento základ zalijeme omáčkou demi glace a necháme vařit asi tak 15 minut, přidáme nastrouhaný perník, a pokud máme, tak tak ještě výpek z uzeného masa.

Dochutíme povidly, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme máslovou jíškou, ale ne vždy je to potřeba.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama