Pestrobarevné perníčky

Na perníčky smícháme 300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 140 g teplého medu, 60 g másla, 1 lžíci rumu, ½ sáčku vanilkového cukru, ½ lžičky jedlé sody, 1 celé vejce a 1 lžíci perníkového koření. Ze všech surovin vypracujeme těsto.

Také vás může zajímat ...

Vytvarujeme z něj kouli a zabalíme ji do potravinářské fólie. Těsto necháme rozležet v lednici 24 hodin, aby se koření rozvonělo. Troubu předehřejeme na 180 °C a odležené perníkové těsto vyválíme na 3–4 mm silnou placku, ze které vykrajujeme tvary s velikonočním motivem.

Přesuneme je na plech pečeme 8–10 minut. Vychladlé je ozdobíme cukrovou polevou dle fantazie.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...