Pestrobarevné rolády

Tento nápad ocení i gurmáni, kteří pamlsky a moučníky vychutnávají všemi smysly, jen při prvních soustech mohou být trochu zmatení.

Ingredience

Také vás může zajímat ...

Těsto: 5 vajec, 150 g moučkového cukru, 150 g polohrubé mouky, 1 malá lžička potravinářského barviva dle libosti

Náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 20 g krupicového cukru, 1 ztužovač šlehačky

Postup

Oddělíme žloutky od bílků a ze žloutků vyšleháme s polovinou cukru pěnu. Z bílků a druhé poloviny cukru připravíme pevný sníh. Do žloutků postupně přidáváme sníh, pak prosátou mouku a nakonec zvolené potravinářské barvivo. Těsto rozetřeme na plech, který předtím vyložíme papírem na pečení. V předehřáté troubě pečeme při 200 °C asi 12 minut. Upečený plát otočíme na lehce pomoučenou utěrku.

Papír velice opatrně sundáme, ale až když plát vychladlý. Vyšleháme smetanu s cukrem a ztužovačem na pevnou hmotu. Plát potřeme šlehačkou a opatrně zavineme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme ji v lednici ztuhnout. Vybalíme ji až těsně před porcováním.

Ti odvážnější mohou bez váhání obarvit špetkou barviva i šlehačku.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...