Pikantní hovězí závitky

Hovězí závitky se slaninou a žampiony podávejte třeba s bramborovým knedlíkem.

Suroviny na 4 porce – 4 plátky hovězí kýty – 1 lžíce hořčice – sůl, pepř – 4 malé párky – 8 žampionů – 4 plátky slaniny – 1 cibule – 4 lžíce oleje – 300 ml vývaru – 4 kuličky pepře – 1 lžíce másla – 2 lžičky hořčice – 3 lžíce mouky

Postup

1. Maso naklepejte, osolte a opepřete a z jedné strany potřete hořčicí. Na plátky dejte slaninu, plátky žampionů, párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zaviňte a ovažte nití.

2. Závitky zprudka orestujte na rozpáleném oleji. Podlijte 150 ml vývaru, přidejte kuličky pepře, zakryjte a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Duste doměkka.

3. Výpek zaprašte moukou, vysmažte na tuk a zalijte zbylým vývarem. Přidejte hořčici a povařte 20 minut. Hotovou omáčku přelijte přes závitky, zjemněte máslem a prohřejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama