Moje sladké tajemství

Poctivá staročeská zelnačka s klobásou

Suroviny:  400 g kysaného zelí  280 g brambor  sůl, pepř, kmín  100 g másla  120 g hladké mouky  1 cibule  400 g moravské klobásy  250 ml mléka  100 g zakysané smetany  petržel

Postup: Kysané zelí scedíme a překrájíme na středně velké kusy.

Dáme do hrnce, zalijeme asi 2 litry vody a vaříme doměkka. Brambory nakrájíme na drobné kostičky, dáme do jiného hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a kmín a 20 minut vaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zamícháme ji do měkkého zelí a společně ještě povaříme.

Ke směsi přidáme vařené brambory, nasekanou cibuli, kolečka opečené klobásy a nakonec vše zalijeme mlékem a znovu povaříme. Do hotové polévky zamícháme zakysanou smetanu a dochutíme barevným pepřem..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden