Pomerančová roláda

Jen těžko byste hledali nadýchanější moučník, než jakým je právě lehká piškotová roláda.

Suroviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 90 g hladké mouky – 1 lžička strouhané pomerančové kůry – 1 lžíce pomerančové šťávy – 140 g moučkového cukru – 6 vajec – špetka soli

Na krém – 200 g měkkého tvarohu – 200 g smetany ke šlehání – 140 g moučkového cukru – 1 balení vanilkového cukru – 1 lžíce pomerančové šťávy

Postup

1. Bílky vyšlehejte s cukrem do hustého sněhu. Postupně zapracujte žloutky, pomerančovou šťávu a mouku se špetkou soli a pomerančovou kůrou.

2. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 až 12 minut při 170 °C. Po upečení těsto přendejte na vlhkou utěrku, zatočte a nechte vychladnout.

3. Tvaroh vyšlehejte s cukry a pomerančovou šťávou. Smetanu vyšlehejte zvlášť a pak ji postupně vmíchejte do tvarohu.

4. Krémem potřete piškotové těsto a roládu zatočte. Dejte odležet na alespoň 2 hodiny do lednice.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...