Moje šťastná hvězda

Pravá voňavá vánočka

Co by to bylo za Vánoce bez vánočky, že? S naším receptem ji zvládnete raz dva.

Ingredience:  1 kg hladké mouky, 220 g změklého másla, 200 g cukru, 250 ml smetany ke šlehání, 2 žloutky, 150 ml mléka, 2 lžičky soli, 60 g čerstvého droždí, citronová kůra, dřeň z vanilkového lusku, rozinky, mandle, ořechy, 1 vejce na potření

Postup: Z uvedených surovin zpracujte husté těsto, kromě mandlí, klasicky nebo pohodlně v domácí pekárně, a nechte nakynout.

Nakynuté těsto potom rozdělte na poloviny. Ty pak rozdělte na 9 stejných kousků a upleťte dvě vánočky. Před pečením je pomažte vejcem a posypte mandlemi.

Pečte na plechu vyloženém papírem na pečení 5-10 minut při teplotě 220 stupňů. Pak ji stáhněte na 150 stupňů a zhruba 25 minut dopečte. Vánočka musí na povrchu zhnědnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden