Pravá voňavá vánočka

Co by to bylo za Vánoce bez vánočky, že? S naším receptem ji zvládnete raz dva.

Ingredience: 1 kg hladké mouky, 220 g změklého másla, 200 g cukru, 250 ml smetany ke šlehání, 2 žloutky, 150 ml mléka, 2 lžičky soli, 60 g čerstvého droždí, citronová kůra, dřeň z vanilkového lusku, rozinky, mandle, ořechy, 1 vejce na potření

Postup: Z uvedených surovin zpracujte husté těsto, kromě mandlí, klasicky nebo pohodlně v domácí pekárně, a nechte nakynout.

Nakynuté těsto potom rozdělte na poloviny. Ty pak rozdělte na 9 stejných kousků a upleťte dvě vánočky. Před pečením je pomažte vejcem a posypte mandlemi.

Pečte na plechu vyloženém papírem na pečení 5-10 minut při teplotě 220 stupňů. Pak ji stáhněte na 150 stupňů a zhruba 25 minut dopečte. Vánočka musí na povrchu zhnědnout.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama