Moje chvilka pohody

Quiche s kuřecím masem

Francouzskou klasiku si tentokrát vychutnejte s kuřecím masem a pórkem.

Příprava: 50 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 25 Kč

Suroviny na 8 porcí

Na těsto

- 110 g másla

- 80 g špaldové mouky

- 80 g hladké mouky

- 3 lžíce vody

- špetka soli

Na náplň

- 1 lžíce olivového oleje

- 1 lžíce másla

- 2 pórky

- 110 g nakrájených kuřecích prsou

- 2 lžíce hořčice

- 280 ml smetany ke šlehání

- 150 g nastrouhaného čedaru

- 3 vejce

- sůl, pepř

Postup

1. Smíchejte obě mouky se solí. Přidejte máslo, studenou vodu a rukama vypracujte těsto. Dejte na hodinu do lednice.

2. Těsto vyválejte a přesuňte do máslem vymazané formy. Vidličkou udělejte do těsta díry a pečte při 190 °C 10 minut.

3. Na másle a oleji opečte pórek a maso. Dno koláče potřete hořčicí a rozložte pórek s masem. Vejce prošlehejte se smetanou a sýrem, osolte, opepřete a směs nalijte na koláč. Pečte ještě 25 až 30 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden