Quiche s kuřecím masem

Francouzskou klasiku si tentokrát vychutnejte s kuřecím masem a pórkem.

Příprava: 50 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 25 Kč

Suroviny na 8 porcí

Na těsto

– 110 g másla

– 80 g špaldové mouky

– 80 g hladké mouky

– 3 lžíce vody

– špetka soli

Na náplň

– 1 lžíce olivového oleje

– 1 lžíce másla

– 2 pórky

– 110 g nakrájených kuřecích prsou

– 2 lžíce hořčice

– 280 ml smetany ke šlehání

– 150 g nastrouhaného čedaru

– 3 vejce

– sůl, pepř

Postup

1. Smíchejte obě mouky se solí. Přidejte máslo, studenou vodu a rukama vypracujte těsto. Dejte na hodinu do lednice.

2. Těsto vyválejte a přesuňte do máslem vymazané formy. Vidličkou udělejte do těsta díry a pečte při 190 °C 10 minut.

3. Na másle a oleji opečte pórek a maso. Dno koláče potřete hořčicí a rozložte pórek s masem. Vejce prošlehejte se smetanou a sýrem, osolte, opepřete a směs nalijte na koláč. Pečte ještě 25 až 30 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...