Rajská omáčka s plněnou paprikou

K luskům se asi nejlépe hodí vařená rýže. Skvělá jsou i vařená kolínka omaštěná máslem a samozřejmě i klasický knedlík.

Ingredience: 4 bílé papriky, 500 g mletého masa, 1 vejce, 1,5 l vody, 2 rajské protlaky, 6 kuliček nového koření, sůl, majoránka, bobkový list, cukr, hladká mouka, olej, strouhanka

Postup: Papriky si očistěte. Maso smíchejte s vejcem, větší špetkou majoránky, přidejte sůl a strouhanky tolik, aby masová směs nebyla příliš tuhá. Papriky naplníte a vložíte do připraveného pekáčku. Mezitím si připravte rajskou omáčku.

Na rozpáleném tuku připravte jíšku. Přidejte protlak, zalijte vodou a povařte. Přidejte koření, sůl a dle chuti cukr. Povařte a hotovou omáčku sceďte k připraveným paprikám a masovým kuličkám. Vložte do trouby (180°C) a pečte do změknutí.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...