Řecká musaka

Pak přihodíme česnek a po minutě i mleté maso. Opékáme ho dohněda, dokud se zcela nerozpadne na malé kousky. Přidáme skořici, víno a 400 g rajčat. Přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme probublávat půl hodinky.

Také vás může zajímat ...

Pak do směsi vmícháme petrželku, ochutíme solí a pepřem. Zatímco dusíme maso, opečme na troše olivového oleje lilky. Z obou stran a pěkně dohněda. Přendáme je na kuchyňské ubrousky a necháme odsát přebytečný tuk.

 Uděláme si bešamel: máslo rozpustíme na pánvi, přimícháme mouku, chvíli opékáme a pak zalijeme mlékem, přidáme bobkové listy, celý pepř a dvě lžičky čerstvě nastrouhané citronové kůry. Deset až patnáct minut povaříme. Vyndáme pepř a bobkový list a osolíme podle chuti. Do bešamelu rozmícháme dvě vejce a sýr.

 Začneme vrstvit do středně velké zapékací mísy o objemu zhruba dva litry: na dno dáme část lilků, osolíme je, na ně dáme masovou směs, kolečka rajčat a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Končit byste měli masovou směsí.

Na ni vyskládáme (jedno přes druhé) kolečka brambor, přelijeme sýrovým bešamelem a pečeme 30–40 minut..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...