Rizoto s klobáskou

Není snad všednější jídlo než rizoto. Vyšperkujte si ho pikantní klobásou, česnekem a feferonkami.

Suroviny na 4 porce – 300 g rýže parboiled – 200 g klobásy chorizo – 200 g cherry rajčat – 1 feferonka – 1 cibule – 2 lžíce olivového oleje – 2 stroužky česneku – 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek – sůl, pepř – 1 l zeleninového vývaru

Postup

1. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a opečte ji v hrnci na rozehřátém oleji. Až zesklovatí, přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a prolisované stroužky česneku. Promíchejte a společně opékejte asi 5 minut.

Také vás může zajímat ...

2. Přisypte propláchnutou rýži a přilijte tolik vývaru, aby byla všechna zrnka rýže ponořená. Vařte na mírném plameni pod pokličkou do změknutí rýže.

3. Podle potřeby dolévejte vývar. Krátce před dovařením rýže přidejte nakrájená cherry rajčata a nadrobno pokrájenou feferonku.

4. Hotové rizoto naservírujte na talíře a ozdobte nasekanými čerstvými bylinkami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...