Rizoto s kuřecími kousky

Pravé italské rizoto lze připravit na desítky způsobů. Vyzkoušejte ho s kuřecím masem, chřestem a parmezánem.

Suroviny na 4 porce – 200 g rýže arborio – 300 g kuřecích prsou – 60 g zeleného chřestu – 50 g parmezánu – 1 šalotka – 2 stroužky česneku – 500 ml kuřecího vývaru – 200 ml bílého suchého vína – 2 lžíce másla – sůl

Postup

1. Na másle dozlatova osmahněte pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte rýži a zalijte bílým vínem. Vařte, dokud se víno nevypaří.

2. Přilijte třetinu vývaru a duste, dokud se tekutina nevyvaří. Tento proces opakujte ještě jednou.

3. K rýži přilijte zbytek vývaru a přidejte očištěný a nakrájený chřest. Vařte doměkka. Nakonec vmíchejte osmažená kuřecí prsa pokrájená na kousky.

4. Rizoto servírujte ozdobené parmezánem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...