Ruská svíčková s knedlíkem

Suroviny na 8 porcí:

1200 g hovězí roštěné

Také vás může zajímat ...

1 kg kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)

300 ml bílého vína

1 plechovka nakládaných sladkokyselých žampionů

300 ml smetany

200 g anglické slaniny

200 g uzeného špeku

2 lžíce octa sůl pepř

Na knedlíky:

4 – 5 rohlíků

300 ml mléka

1 vejce

2 lžičky soli

hrubá mouka dle potřeby

Postup:

Maso si prošpikujeme zmraženými špalíčky anglické slaniny – jde to lépe. V pečící nádobě vyškvaříme na kostky nakrájený špek, který zakápneme octem, přidáme cca 2 deci vody a nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše důkladně promícháme. V zeleninové směsi vytvoříme lůžko pro maso, které několikrát otočíme, aby se stejnoměrně naložilo.

Celou směs dáme do trouby, podlijeme vínem a pečeme do měkka, eventuálně podléváme vodou či vývarem. Upečené maso necháme úplně vystydnout, lépe se pak krájí na centimetrové plátky.

Vše ostatní z pečící nádoby po vychladnutí nasypeme do mixéru a rozmixujeme.

Přecedíme přes síto do kastrolu, přilijeme smetanu, podle potřeby zředíme vodou či vývarem. Na závěr přidáme nakrájené žampiony, dosladíme, dosolíme. Podáváme s houskovým knedlíkem. Na houskový knedlík si pokrájíme rohlíky a necháme je oschnout. Do mísy nalijeme mléko, přidáme sůl a vejce. Potom za stálého míchání přidáváme hrubou mouku, až se těsto stane polotekutým.

Přisypeme nakrájené rohlíky, a zamícháme. Po chvilce se vše spojí a vznikne matlavá směs, ze které mokrýma rukama uplácáme šišky, které se vhodí do vařící vody. Vaříme přibližně 20–25 minut, v polovině doby knedlíky otočíme – plavou na hladině.

Po vyjmutí z vody propíchnout, zakrýt čistou utěrkou na 10–15 minut a můžeme krájet.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...