Moje chvilka pohody

Ryba na rajčatech

Ryba je lehká a zdravá. Vyzkoušejte verzi na rajčatech. Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo pečené brambory.

Suroviny na 4 porce - 4 filety z ryby (treska nebo pangas) - 400 g loupaných rajčat z konzervy - 1 stroužek česneku - 1 cibule - 1 lžíce kari koření - 1 lžíce koriandru - sůl, pepř - čerstvý tymián - 1 lžíce sójové omáčky - 1 lžíce olivového oleje

Postup

1. Na pánvi rozpalte olej. Přidejte najemno nasekanou cibuli a opékejte přibližně 5 minut.

2. Přidejte nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, kari koření, koriandr, tymiánové lístky a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a vařte zhruba 5 minut.

3. Podle chuti omáčku osolte a opepřete a pak do ní vložte naporcovanou rybu. Přiklopte a duste asi 15 minut na mírném ohni.

4. Naservírujte do misek nebo hlubokých talířů, ozdobte bylinkami a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden