Můj kousek štěstí

Salát s chřestem, ředkvičkami a kozím sýrem

K přípravě tohoto svěžího a křupavého salátu se nejlépe hodí čerstvý chřest od českých pěstitelů.

Potřebujete:

500 g zeleného chřestu, 1 svazek ředkviček, 3 hrsti baby špenátu, hrst čerstvého cukrového hrášku, hrst opražených lískových oříšků, 150 g kozího sýra, bazalku, petržel, olivový olej, šťávu z půlky citronu, 2 lžíce medu, sůl ,pepř

Postup


  1. Z chřestu odkrojte zdřevnatělé konce a stonky nakrájejte na kousky o délce asi 7 cm. Ředkvičky nakrájejte na plátky.

  2. V míse promíchejte chřest, ředkvičky, špenát, hrášek, lískové oříšky, lístky bazalky a nasekanou petrželku.

  3. V další menší misce pak velmi důkladně promíchejte olivový olej, citronovou šťávu a med se solí a pepřem. Salát posypte rozdrobeným či na kousky pokrájeným kozím sýrem a nakonec jej přelijte připravenou zálivkou.    .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden