Segedínský guláš s libovým masem

Chuť kysaného zelí ve smetanové omáčce je zkrátka jedinečná. Tento pokrm si zamiluje každý.

Ingredience: 900 g vepřového plecka, 2 lžičky mleté sladké papriky, 450 g kysaného bílého zelí, 1 ks bílé cibule, 180 ml smetany, 100 g másla, sůl a pepř, bobkový list, polohrubá mouka, 200 ml vody

Postup: Kysané zelí propláchněte studenou vodou, pokrájejte ho na kousky. Polovinu másla rozpusťte v kastrolu a osmahněte na něm nadrobno pokrájenou cibulku.

Mezitím si nakrájejte maso na kostky, osolte a opepřete. Když cibulka začne zlátnout, přidejte k ní maso. Osmahnuté maso zasypejte mletou paprikou, podlijte trochou vody a přidejte bobkový list.

Zvolna duste tak dlouho, až změkne. Na posledních 10 až 15 minut přidejte k masu zelí, zbytek másla a poduste. Hotový guláš zahustěte trochou mouky a ještě pár minut povařte. Nakonec přidejte smetanu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...