Moje šťastná hvězda

Silná polévka z oháňky

Zaručeně nejlepší polévka, která vás postaví na nohy při viróze či únavě, je ta, kterou připravíte z oháňky podle Zbyňka Merunky.

Ingredience: hovězí oháňka, kořenová zelenina, stroužek česneku, 1 cibule, 4 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, čerstvá petrželová nať

Zavářka: 1 vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce krupice

Postup: Očistíme zeleninu, oháňku opláchneme, přesekneme ji a vše dáme vařit na tři hodiny.
Když je maso měkké, vyjmeme jej, necháme ho mírně ochladnout, obereme a nakrájíme. Vývar přecedíme a dáme do něj maso. Z vejce, mouky a krupice vypracujeme tuhé těsto, které po odpočinutí nastrouháme na hrubém struhadle. Krátce zavaříme do polévky. Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden