Šlehačkové jemné koblížky

Kobližky nemusíme jen smažit, ale třeba i péct. Tento malý moučník není ani příliš pracný a je tak dobrý, že sotva ho vyskládáte na talíř, jen se po něm zapráší.

Ingredience

Také vás může zajímat ...

250 ml vody, 140 g sádla, 400 g výběrové hladké mouky, 9 vajec, špetka soli, šlehačka, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr na posypání

Postup

Vodu, sádlo a špetku soli dáme vařit do kastrolu. Když dojde k varu, přidáme prosá tou mouku a za stálého míchání vmícháme 8 vajec. Lžící z těsta tvoříme malé odkrojky velikosti křepelčího vejce, klademe je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je vyšlehaným vejcem a upečeme je v předehřáté troubě při 180 °C.

Vyšleháme si šlehačku s vanilkovým cukrem, když kobližky zchladnou, rozkrojíme je do 2/3 a naplníme šlehačkou.

Před podáváním je vyskládáme na mísu a ještě poprášíme moučkovým cukrem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...