Špenátová polévka s cuketou

Suroviny na 4 porce:

● 5 hrstí špenátových listů
● 2 střední cukety
● 2 větší cibule
● 3 stroužky česneku
● 3 hrsti těstovinové rýže
● 1½ l kuřecího vývaru (může být i z kostky)
● ½ svazku čerstvé bazalky
● 3 lžíce olivového oleje
● podle chuti sůl
● čerstvě mletý pepř

K podávání:

● vejce uvařená natvrdo
● strouhaný parmazán

Postup:

1. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na tenké plátky, cuketu na větší kostky. V hrnci rozehřejte olej. Cibuli na něm osmažte – nechte jen zesklovatět – poté přidejte česnek a nechte ho v hrnci rozvonět. K cibuli a česneku přidejte cuketu a nechte ji asi 2 minuty restovat.

2. Poté všechno zalijte horkým kuřecím vývarem a nechte 20 minut vařit na malém plameni. Mezitím co se polévka vaří uvařte podle návodu v dostatečném množství osolené vody těstovinovou rýži.

3. Po 20 minutách prováření přidejte do polévky očištěné listy špenátu a těstovinovou rýži. Nechte všechno asi minutu vařit, poté vypněte plamen a nechte polévku chvilku stát, jenom aby se rýže prohřála.

Nakonec polévku podle chuti osolte a opepřete. Před podávání můžete polévku ještě ozdobit rozkrojeným vejcem natvrdo nebo hoblinami parmazánu. Přidejte k ní čerstvě rozpečenou bagetu nebo krajíc právě upečeného chleba a máte báječnou lehkou večeři.

Extra tip:

Jednodušší variantou, když nemáme vývar, je „rychlá špenátová polévka“:

1. Cibuli osmažíme na sádle dozlatova, zalijeme převařenou vodou. Počkáme než se začne vařit a přidáme špenát, polévkovou
kostku, sůl, pepř a trochu maggi, povaříme.

2.Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, česnek, vmícháme vajíčka a nakonec smetanu. Krátce ještě povaříme a můžete podávat.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...