Štrúdl od maminky

Tradiční jablečný závin s rozinkami a ořechy je výborný k odpolednímu čaji.

Suroviny na 2 záviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 300 g hladké mouky – špetka soli – 60 g změklého másla – 2 vejce – 4 lžíce vody – 2 lžíce octa – pečicí papír

Na náplň – 400 g nastrouhaných jablek – 1 lžíce citronové šťávy – 1 vanilkový cukr – 1 skořicový cukr – 50 g krupicového cukru – 20 g strouhanky – 50 g vlašských ořechů – 50 g rozinek – bílek na potření

Postup

1. Do mouky se špetkou soli zapracujte vajíčka, máslo, vodu a ocet. Těsto rozdělte na dvě poloviny a nechte odpočinout.

2. Jablka zakápněte citronovou šťávou. Přidejte skořici a oba cukry. V pánvi nasucho opražte strouhanku.

3. Těsto vyválejte na plát. Posypte polovinou strouhanky, rozložte polovinu směsi jablek, posypte polovinou ořechů a rozinek. Přehněte postranní okraje a zabalte. Stejným způsobem připravte i druhý závin. Záviny potřete bílkem, dejte na plech s pečicím papírem a pečte při 170 ºC 40 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...