Švestkové knedlíky obalované v perníku

Ovocné knedlíky z bramborového těsta jsou symbolem české kuchyně.

Suroviny na 4 porce – 600 g brambor uvařených ve slupce – 3 lžíce krupice – 1 vejce – 200 g hrubé mouky – špetka soli – švestky

Také vás může zajímat ...

Na obalení – strouhaný perník – moučkový cukr – rozpuštěné máslo

Postup

1. Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte sůl, vejce, krupici a mouku, a zpracujte v tužší těsto.

2. Těsto rozválejte na plát, nakrájejte na čtverce asi 4×4 cm a do každého zabalte švestku.

3. Knedlíky vkládejte do vařící mírně osolené vody. Až vyplavou, vyndejte je a nechte okapat. Ihned je obalte v perníku a cukru. Polijte máslem a servírujte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...