Švestkový koláč se slivovicí

Ke konci můžete koláč ještě po-sypat nasekanými mandličkami.

Ingredience: 230 g másla, 100 g cukru moučka, špetka soli, 350 g polohrubé mouky, 4 žloutky, lžička nastrouhané kůry z citronu, 1 lžíce slivovice

Na mandlovou náplň: 200 g mletých mandlí, 100 g cukru krupice, 150 g másla, 2 vejce a 1 bílek, 1 lžíce slivovice

Na švestkovou náplň: 1 kg švestek (vypeckovaných), asi 80 g džemu, 2 lžíce slivovice

Postup: Na těsto smíchejte máslo, cukr, špetku soli a mouku. Přidejte žloutky, citronovou kůru, slivovici a rychle propracujte. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu odpočinout do chladničky.

Na mandlovou náplň utřete všechny přísady dohladka. Rozválejte těsto a vyložte jím plech. Navrch rozetřete mandlovou náplň, na ni rozložte švestky a dejte péct na 45–50 minut.

Mezitím v kastrůlku rozehřejte meruňkový džem, stáhněte z plamene, vmíchejte do něj slivovici a směsí potřete ještě horký koláč

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...