Můj kousek štěstí

Švestky ve slanině

Máte-li sušené švestky vyrobíte si z nich snadno úžasnou lahůdku pro všechny druhy oslav. oslav.


Příprava: 35 min


Náročnost: x


Cena: 85 Kč


Potřebujete:


30 celých mandlí


30 sušených švestek


250–300 ml rumu


30 plátků slaniny


1 Sušené švestky důkladně opláchněte v teplé vodě a nechte je okapat. Mandle spařte a oloupejte a nasucho je opražte na pánvi. Pak je vložte místo pecky do švestek a dejte je marinovat do rumu na 30 minut.


2 Marinované švestky zabalte do plátků slaniny a na boku je pro jistotu spíchněte párátkem, aby plochá strana švestky zůstala bez párátka, a tak se daly pěkně opéct.


3 Švestky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v troubě předehřáté na 200 °C pár minut, dokud slanina nebude dozlatova a křupavá. Můžete je také opéct na pánvi z obou stran v oleji.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden