Svíčkové řezy opera s játry

Vyhlášené svíčkové řezy opera připravíte jednou a budete je milovat navždy.

Ingredience: 800 g pravé svíčkové, 150 g drůbežích jater, 8 – 10 plátků anglické slaniny, 1 lžička krystalového cukru, 150 ml hovězího vývaru, olej na smažení, 75 g másla, 1 dcl červeného vína, 3 lžíce šípkové zavařeniny, 1 malý rajský protlak, pepř, sůl

Také vás může zajímat ...

Postup: Svíčkovou odblaníme a nakrájíme z ní plátky přes vlákno a velmi lehce je naklepeme jen prsty nebo klouby ruky.

Osolíme je, opepříme a zprudka je opečeme na oleji s plátky slaniny. Hotové řezy a slaninu vyjmeme a vložíme do předehřáté trouby, aby nechladly. Do výpeku vložíme dobře očištěná a osušená drůbeží játra, které předem rozkrájíme na menší kousky, krátce je osmahneme, přidáme máslo, rajčatový protlak, vývar a ještě je krátce podusíme.

Přidáme víno, podle chuti přisladíme a ještě krátce podusíme. Z trouby vyjmeme svíčkové řezy, přelijeme je šťávou s játry, kreativně přidáme opečené plátky slaniny a podáváme například se šťouchanými brambory, ale skvělou přílohou jsou i opečené brambory či krokety.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...