Moje sladké tajemství

Vepřová krkovice mnoha vůní

Suroviny:  1,7 kg vepřové krkovičky  50 g zázvoru  4 stroužky česneku  1 červená chilli paprička  4 hvězdičky badyánu  50 g třtinového cukru  250 ml saké (japonské víno)  ½ šálku ústřicové omáčky  1 lžička koření pěti vůní

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C.

Omyté, očištěné a osušené maso dáme do litinového hrnce s pokličkou. Přidáme plátky zázvoru, rozmačkaný česnek, chilli papričku a hvězdičky badyánu. Cukr, saké, ústřicovou omáčku a koření pěti vůní dáme do mísy a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

Směsí pak přelijeme maso a přiklopené dáme na 2 hodiny péct. Poté maso obrátíme, teplotu zvýšíme na 200 °C a 30 minut dopečeme, aby bylo maso měkké a směs lepivá..

Jak doma připravit koření pěti vůní:

Koření pěti vůní je sladce vonící, pikantní směs. Získáme ji, když na prášek rozemeleme 2 lžíce kuliček černého pepře, 36 hřebíčků, svitek skořice, 2 lžíce fenyklových semínek a 12 hvězdiček badyánu.

Přidat můžeme rovněž mletý zázvor a kardamom. Uchováváme v suchu a tmě..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden