Moje chvilka pohody

Vepřová pečeně v mléce

Touto pečínkou pohostíte celou rodinu. Podávejte ji nejlépe s bramborem přelité sosem.

Suroviny na 4 porce - 1 kg vepřové pečeně vcelku bez kosti - 60 g másla - 1 lžíce oleje - 8 stroužků česneku - 1 lžička soli - 1 lžička pepře - 1 lžička rozmarýnu - 1 lžička tymiánu - 750 ml plnotučného mléka

Postup

1. Maso omyjte, osušte, vetřete do něj sůl a pepř, a stáhněte provázkem. Na oleji jej zprudka orestujte ze všech stran a pak ho dejte do pekáčku.

2. Na 30 g másla orestujte plátky česneku, tymián a rozmarýn, a zalijte troškou mléka. Pak směs přelijte přes maso a dolijte zbytek mléka. Na maso rozprostřete zbytek nakrájeného másla.

3. Nezakrytý pekáček vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 2 hodiny. Během pečení maso několikrát otočte a polijte výpekem. Před krájením nechte maso asi 10 minut odpočinout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden