Vepřové ragú servírované v dýni

Suroviny:

  • 1 dýně Hokkaido
  • 700 g vepřové plece
  • 3 lžíce oleje
  • 1 mrkev, petržel, celer, cibule, bobkový list
  • 10 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 1 lžička tymiánu
  • 200 ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku a pohankové mouky
  • sůl

Postup:

Vydlabeme si dýni, zbavíme ji semínek a nakrájíme na kostičky. Ohřejeme si olej na pánvi a opečeme na něm nejdříve očištěnou a nakrájenou mrkev, petržel nakrájenou na půlkolečka a i pokrájený řapíkatý celer. Potom přidáme cibuli pokrájenou nadrobno, kterou zpěníme.

Maso si nakrájíme na kostičky, přidáme ho do pánve a krátce opečeme ze všech stran. Do pánve přidáme dýni a koření. Podlijeme vše vínem a troškou vody, osolíme a za občasného míchání a podlévání dusíme pod pokličkou deset minut.

Ke konci přidáme rajčatový protlak a zahustíme pohankovou moukou, kterou si předtím rozmícháme v trošce vody, aby nám v ragú neudělala cucky.

TIP:

Chcete mít ragú naservírované opravdu stylově? Tak zbytek dýně po vydlabání nevyhazujte, ale naplňte ji připraveným pokrmem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...